Turneringsregler Høstturnering 2017

Spilleregler for LFK høstturnering 2017

Turneringene spilles etter NFFs kampreglement og NFFs spilleregler :

med enkelte turneringstilpasninger.

Vi ønsker å presisere følgende:

Miniturnering/Juleturnering:

• i klassene 2011-2008, kan spillere flyttes fra ett lag til et annet i samme årsklasse,

f.eks. pga. manglende spillere, sykdom, og skader.

Turn.ledelsen må informeres og godkjenner dette.

• i klassene 2007-2005, kan maksmalt 4  spillere flyttes fra ett lag til et annet i samme årsklasse, f. eks. pga. manglende spillere, sykdom, skader.  Turn.ledelse må informeres og godkjenne det før dette evt. gjøres.

-      Keepere kan spille på 2 lag i samme årsklasse.

• For å være spilleberettiget :
  • Medlem av klubben, og er spilleberetligget etter NFFs regler.

Nye spillere etter 10 sept kan spille hvis de er medlem av klubb,

overgangspapirer er sendt gammel klubb, og gammel klubb har gitt

tillatelse.

2007/2006   ;

I runde 2 spiller nr 1-4, 5-8  9-12 osv til 21-24 mot hverandre.

Dette for å få jevnest mulig kamper i runde 2 av turneringen.

Det kåres i tråd med barneidrettsbestemmelsene ingen vinner. Dette samsvarer med NFFs Jevnbyrdighetsregel.

• står lag likt : loddtrekning vedr. hvem spille når

G05 og J05

• står lag likt:
  • poeng , målforskjell, flest mål, innbyrdes kamp
  • sluttspill; cornere, deretter loddtrekning

Spilletid :

- 9er og 7er spiller 1 x 30 min.. Sluttspill 2 x 20 min.

- 5er 1 x 18 min

9er,7er, 5er + innendørs

Spillereglene gjelder for alle fotballkamper så vel utendørs som innendørs i klassene opp til og med 12 år i barnefotballen. I disse klassene er det overordnet for all dømming at dommeren skal betrakte fotball som en lek for spillerne. Dommeren skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt. Dommeren skal i stor grad veilede når spilleren gjør feil.

1. Antall spillere

For nierrfotball: På hvert lag skal det ikke være mer enn 9 spillere (inkl. målvakt).

For sjuerfotball: På hvert lag skal det ikke være mer enn 7 spillere (inkl. målvakt).

For femmerfotball: På hvert lag skal det ikke være mer enn 5 spillere (inkl. målvakt).

Ubegrenset antall innbyttere kan byttes inn og ut.

2. Ball nr. 4 (med omkrets 62 – 66 cm.) benyttes. I klassene under 10 år anbefales ballstr. nr. 3. I kamper innendørs kan innendørsball benyttes.

3. Spillerne må ha passende tøy, og det er påbudt med leggbeskyttere.

4. Dommeren må ha god kjennskap til spillereglene og intensjonen med barnefotball.

5. Det laget som står oppført på dommerkortet som hjemmelag tar avspark.

6 Når hele ballen går ut over sidelinjen, skal det tas innkast. Ved feil innkast skal dommeren veilede og la spilleren ta nytt innkast en gang til. Mål kan ikke gjøres direkte fra innkast.

7. Når hele ballen har passert målstreken mellom målstengene, skal det dømmes mål. Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det lag som ikke scoret målet. Mål kan ikke gjøres direkte fra avspark.

8 Offside praktiseres ikke 5er og 7er. 9er: offsideregel praktiseres som i elleverfotball

9. Frispark dømmes når en spiller

a) feller en motspiller

b) holder eller dytter en motspiller

c) tar ballen med hånden (med vilje)

d) gjør noe som kan være farlig for de andre spillerne

Frispark innenfor straffesparkfeltet tildelt det angripende lag tas som straffespark fra straffesparklinjen.

Dommeren gir tilsnakk ved gjentatte overtredelser og kan sende spilleren av banen i 15 min. Kort benyttes ikke.

I 7´er dømmes det indirekte frispark ved gjentatte tilbakespill til egen keeper, der keeper berører ballen med hendene. Dommeren skal gi tilsnakk den første gangen, og ved gang nr. to er det indirekte frispark ifra straffesparklinjen. ”Straffesparklinjen = linjen som viser hvor langt ut keeper kan berøre ballene med hånden”.

10. En spiller som er kvalifisert for advarsel vises vekk fra banen. Bortvisningen har ingen senere følger for spilleren. Bortvist spiller kan erstattes av en ny spiller.

11. Ballen skal kastes ut fra keeperen når ballen har vært bak dødlinjen. Dette gjelder både for 5’er og 7’er fotball. Når ballen er i spill, er det opptil keeperen om keeper bruker hendene eller beina, men ballen kan uansett ikke sparkes over midtbanen i situasjoner hvor keeperen først har hatt ballen i fast grep med hendene.

12. Hjørnespark tas fra stedet hvor mållinjen og sidelinjen møtes.

13.  LFKs høstturnering inne i Sandbekkhallen, spesielle tilpasninger :

-     kampene spilles innendørs/håndballbane m/ håndballmål

• sko med lyse såler
  • keeper kan bare kaste ut
  • innspark
  • frispark
  • straffer
  • ballen i taket
  • bytter

13. Protester:

- alle henvendelser om regelverk etc. , rettes til turneringsleder.

- evt. protester  må leveres i sekretariatet , senest 1 time etter kampslutt, sammen med protestgebyret.

14. Kontaktpersoner / spørsmål:

- Sekretariatet; i 2 etg. Klubbhuset og i Sandbekkhallen

- Turneringsleder: Einar Bergum 90213170